Bezbjednija vožnja u još dvije stare zgrade

779

Grad Banjaluka sufinansiraće sanaciju tri lifta u dvije stambene zgrade, koje su izabrane putem javnog poziva. Riječ je o zajednici etažnih vlasnika na Beogradskoj 15 i u Bulevaru cara Dušana 13 i 15.

– Na javni poziv je stiglo ukupno šest prijava za ovu vrstu subvencije. Komisija je pregledala sve pristigle prijave i utvrdila da su tri zajednice etažnih vlasnika zadovoljile uslove poziva. Od te tri, dvije ZEV su dobile sredstva za sanaciju lifta pošto u jednoj ZEV imaju dva lifta – pojasnili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Za ovaj posao u budžetu je obezbijeđeno 50.000 KM, čime će biti finansiran dio troškova sanacije liftova, uz učešće zajednica etažnih vlasnika zgrada u  iznosu od 34 do 40 odsto.

Liftovi u mnogim starim zgradama uglavnom nemaju sigurnosna vrata, pa stanari kažu da vožnja na više spratove sa djecom predstavlja pravu opasnost, međutim većina ZEV-ova nema novca da sami plate sanaciju.

Gradska uprava je tako, po prošlogodišnjem pozivu, pomogla popravku liftova u stambenim zgradama u ulicama Majke Knežopoljke 5, Bulevaru Živojina Mišića 47 i u Beogradskoj ulici 1, koji je prilagođen osobama sa invaliditetom.

U okviru ovog projekta, namjera Grada je, kažu, da se pomogne građanima u finansiranju investicionog održavanja zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline, te obezbjeđuje funkcionalnost i bezbjednost liftova.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!