Dokaz da je zapravo Mesi “selektor”: Sampaoli traži dozvolu za izmjenu

331

Deset minuta prije kraja zadnje utakmice grupe D protiv Nigerije, Argentina, aktuelni viceprvak svijeta, bila je u opasnosti od ispadanja sa Mundijala.

Rezultat je bio 1:1, što je značilo da se u osmini finala sigurnoj Hrvatskoj pridružuje Nigerija.

Selektor Horhe Sampaoli, pod kojim je Argentina razbijena i blijeda, kao što je bila i pod dva njegova prethodnika u zadnje tri godine, potpuno je bezidejan i uspaničen.

Par dana ranije, nakon sramne predstave protiv Hrvatske u kojoj je postavljanjem igre koja odgovara protivniku i izostankom pravih reakcija bio glavni krivac za debakl (0:3) i dolazak na ivicu ispadanja sa SP, igrači su od vo]stva saveza zatražili da oni sastave ekipu za utakmicu odluke.

To su i napravili, za Nigeriju je promijenjena taktika, pola ekipe i njena kičma. Mesi je odmah proigrao, samim tim i Argentina. Nije to bilo bajno, ali dovoljno za vo]stvo 1:0 na poluvremenu.

Da je Sampaoli samo formalno selektor, vidjelo se u pauzi između dva dijela. Vratio se na klupu sam nakon samo desetak minuta, a igrači su ostali u hodniku s Mesijem koji im je davao instrukcije i motivisao ih.

Ali u drugom dijelu bila je to ona loša stara Argentina. Mesi opet nije imao s kim, Nigerija je izjednačila, a još jednom argentinskom haosu pridonio je Sampaoli.

Iskoristio je bezvlašće da izvrši dvije nelogične izmjene. Pavon i Meza su ušli, a na klupi su ostali Aguero, Dibala i Lo Selso, igrači koji su mogli da naprave razliku u igri i opasnost pred golom.

I tako se vraćamo na 80. minut. Uspaničeni Sampaoli zna da mu vrijeme curi i da mu je bolje da se ne vraća u Argentinu ako reprezentacija ne pobijedi, a ima pravo na još samo jednu izmjenu.

Zato izvan sebe zove Mesija i glasno ga pita: “Lo pongo al Kun?”, što znači: “Da uvodim Kuna (Aguera)?”.

Ovaj snimak sramote potpuno pogubljenog argentinskog “selektora” odmah je obišao svijet, a Sampaoli koji uspaničeno traži blagoslov od Mesija da napravi ono što je njegov posao i obaveza, još jednom je predmet sprdnje na društvenim mrežama.

Očigledno je dobio dozvolu pa je odmah zatim napadač zamijenio defanyivca Taljafika.

Argentina je na kraju uspjela da zabije gol spasa i provuče se kroz grupuskupinu, ali jasno je da Sampaoliju nema spasa čim prvenstvo završi.

(index.hr)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!