Za 10 sekundi otkrijte da li je vaša kosa spremna za farbanje

588

Kada nam je potrebna promjena, najčešće se odlučujemo da promijenimo boju kose. Ne mijenjamo ništa drastično, ali je promjena očigledna, a mi se osjećamo svježe. Pa ipak, da bismo nakon farbanja dobili željeni efekat, glavni preduslov je da nam je kosa zdrava i njegovana. Mi za vas imamo način da kod kuće i za samo deset sekundi provjerite da li je vaša kosa spremna za promjenu boje.

Test u tri koraka:

1. Odvojte prstima jedan pramen kose i izravnajte ga.

2. Na pramen nakapajte nekoliko kapljica vode i pratite koliko  je vremena potrebno da kosa upije vodu.

3. Ako kosa apsorbuje vodu za manje od deset sekudni, onda je kutikula / spoljašnji dio kose oštećen i nije pametno farbati je. Ako se kapljice i nakon deset sekundi zadrže na  pramenu vaša kosa je u dobroj  formi i spremna je za farbanje.

Savjet plus: Oštećenju vaše dlake doprinosi češljanje mokre kose, prekomjerno izlaganje pegli i figaru, učestalo farbanje. Zbog svega ovoga dlaka gubi svoju prirodnu vlažnost i postaje ispucala. Kako biste kosi vratili stari sjaj neophodno je da na minimum svedete njeno izlaganje visokim temperaturama. Naročito izbjegavajte da sušite kosu fenom odmah nakon pranja, jer je dlaka najpodložnija oštećenju kada je vlažna.

(Lepotaizdravlje.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!