Fontana ljubavi i dajak pristanište za još ljepšu Banjaluku

320

Kako bi „oživjeli“ priču o jedinstvenom banjalučkom čamcu- dajaku, te legendu o nesrećnoj Safikadi, Grad planira izgradnju dajak pristaništa na Vrbasu i fontane ljubavi u centru grada.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić najavila je da su ove planove uvrstili u prijedlog kapitalnih investicija, što bi se na sjednici Skupštine trebalo naći u maju ili junu. Prioritet je da projekti već u ovoj godini počnu da se rade, precizirala je ona.

– Imamo čuveni dajak kao plovno vozilo, ali ako nemamo pristanište i licenirane vozače nemamo proizvod. Moramo zaokružiti tu ponudu kroz ozbiljnu stratešku priču- rekla je ona.

Lokacije pristaništa su vjerovatno u blizini sadašnjeg drvenog mola na Obilićevu, plaža Abacija i kod Zelenog mosta, odnosno ruta kuda čamci već ustaljeno prolaze.

U planu je tako da se izgradi i park ljubavi u užem centru grada, sa fontanom kao svjetlećom strukturom u znaku ljubavi, što će vjeruju nadležni, biti novo atraktivno mjesto za turiste.

Trivićeva je podsjetila da je u toku usvajanje regulacionog plana centra Banjaluke, nakon čega će se stvoriti i formalno-pravni uslovi za izgradnju ovog spomenika tragičnoj ljubavi.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!