Na stažiranju u Gradskoj upravi i preduzećima 17 studenata

437

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, organizovao je danas prijem za 17 stažista u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, koji će obavljati tromjesečnu praksu na osnovu ranije potpisanog sporazuma sa Univerzitetom u Banjoj Luci.

-Ranije smo utvrdili koji profil nam je potreban za obavljanje prakse i o tome obavijestili Univerzitet, koji je proveo sve potrebne procedure i izabrao studente koji su raspoređeni za obavljanje prakse u različitim sektorima Gradske uprave ili  gradskim ustanovama i preduzećima. Vjerujem da će im to biti odlična prilika za sticanje prakse, a istovremeno i da se pokušaju dokazti i ostaviti pozitivan utisak za neko buduće vrijeme – kazao je Radojičić.

Kako je naglasio, ovo je prva generacija studenata, koji obavljaju ovakav vid prakse.

Saradnja sa Univerzitetom, prema riječima gradonačelnika, izuzetno je značajna za Grad i odvija se kroz više segmenata.

-Osim što smo partneri u organizaciji manifestacije „Dani studenata“, koja je u toku, sa brojnim fakultetima radimo niz pojedinačnih projekata. Arhitektonsko-građevinsko geodetski fakultet radi reviziju projekta rekonstrukcije vanjskog uređenja Banskog dvora, sa Šumarskim fakultetom radićemo na projektu novog arboretuma u Trapistima, sa Akademijom umjetnosti redovno radimo sve manifestacije i događaje u gradu, a sa Elektrotehničkim fakultetom radimo na redukciji troškova električne energije u javnoj rasvjeti – istakao je Radojičić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!