Irena Joldžić na čelu Centra za socijalni rad?

536

 Irena Joldžić, zaposlena u Tržišnoj inspekciji i kadar SNSD-a, mogla bi sjesti na čelo Javne ustanove Centar za socijalni rad ako ovo mjesto ostane prema posljednjem koalicionom sporazumu SNSD-u, potvrđeno je “Nezavisnim” iz nekoliko izvora bliskih ovoj stranci.

Joldžićeva je potvrdila da se prijavila na konkurs za direktora CSR i da očekuje poziv na intervju.

“Predala sam papire i konkurisala, a to da li očekujem da budem izabrana, nije do mene. Imam sve kvalifikacije i ako budem jedan od najboljih kandidata, nadam se ću biti odabrana”, rekla je Joldžićeva.

Osim Joldžićeve, na konkurs za direktora ove ustanove, koji je juče zatvoren, prijavili su se i Dalila Bojić-Rold, aktuelni v.d. direktora CSR, Branka Kolar-Mijatović, diplomirani pravnik, Vladimir Golubić, diplomirani socijalni radnik koji je zaposlen u CSR, i Ljubomir Lepir, diplomirani sociolog.

Marinko Umićević, odbornik SNSD-a, smatra da na čelo CSR mora doći odgovorno lice koje će zavesti red u ovu ustanovu.

Izvori bliski DNS-u kažu da je mjesto direktora Centra za socijalni rad prema posljednjem koalicionom sporazumu pripalo SNSD-u, ali da su pregovori o ujedinjenju, odnosno “utapanju” Narodne stranke Ognjena Tadića u DNS i dalje u toku, te da su već održali jedan sastanak na kojem je Narodna stranka iznijela svoje prijedloge.

“Uskoro se očekuje još jedan sastanak na kojem će biti donesena odluka. Ako se ove dvije stranke ujedine, DNS će imati pravo tražiti direktorsko mjesto i to će biti mjesto direktora CSR”, rekao nam je naš izvor i dodao da ako samo jedan odbornik pređe u DNS, oni i dalje imaju pravo na jedno direktorsko mjesto.

Kako smo ranije pisali, ako dođe do ujedinjenja ove dvije stranke, Ljubo Ninković i Predrag Vulin, odbornici Narodne stranke, mogli bi pojačati redove DNS-a u Skupštini grada i time bi ova stranka ponovo imala četiri odbornika u gradskom parlamentu.

Gradonačelnik Igor Radojičić ranije je rekao da se nada se da će na čelu ove ustanove biti kvalitetna osoba, te da je Bojić-Roldova još uvijek na mjestu vršioca dužnosti direktora u toj javnoj ustanovi.

Konkurs za direktora CSR bio je otvoren od 23. marta.

DNS je zbog odlaska tri odbornika iz ove stranke ostao bez dvije direktorske pozicije, i to u CSR i TOBL i trenutno imaju samo jedno direktorsko mjesto, u “Depotu”.

Mjesto direktora CSR-a je nakon toga, prema koalicionom sporazumu SNSD-a, SP-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske i odbornika iz reda nacionalnih manjina Saše Čudića, pripalo SNSD-u, a TOBL Ujedinjenoj Srpskoj.

Kandidati

*Irena Joldžić, zaposlena u Tržišnoj inspekciji

*Dalila Bojić-Rold, aktuelni v.d. direktora Centra za socijalni rad

*Branka Kolar-Mijatović, diplomirani pravnik

*Vladimir Golubić, diplomirani socijalni radnik, zaposlen u CSR

*Ljubomir Lepir, diplomirani sociolog

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!