Danas polufinale Kupa BiH, “Željo” i Krupa ciljaju finale

487

Fudbaleri Željezničara i Krupe slove za favorite uoči današnjih prvih polufinalnih utakmica Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode odnosno Zvijezde 09.

“Željo” u ovaj dvomeč ulazi kao trenutni lider Premijer lige i kao ekipa koja je jasno naglasila da ide na duplu krunu. S druge strane, Tuzlaci u Sarajevo ne dolaze baš spokojno, s obzirom na to da se nalaze samo jedno mjesto iznad zone ispadanja.

Za razliku od Željezničara i Slobode, koji imaju iskustva igranja u završnici ovog takmičenja, Krupa i Zvijezda prvi put će se naći u ovoj situaciji. Plasman među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg takmičenja predstavlja istorijski uspjeh za ova dva kolektiva. Krupljani su ovom duelu pristupili veoma ozbiljno, što govori i činejnica da je trener Slobodan Starčević odmarao nekolicinu igrača u prošlom kolu protiv Radnika.

“Od početka priprema nama je fokus bio polufinale Kupa BiH. Mislim da smo dovoljno motivisani i spremni da izađemo na teren protiv Zvijezde 09, koja je veoma kvalitetan tim, koja ima puno motiva i puno kvaliteta. Nadamo se da ćemo se uz dobar odnos i efikasnost približiti finalu Kupa, odnosno ostvariti dobar rezultat pred revanš u Krupi”, istakao je Starčević.

Za razliku od ostalih učesnika polufinala, ekipa iz etno-sela Stanišići, koja je trenutni lider Prve lige Republike Srpske, je pod najmanjim pritiskom, što je njihova najveća prednost uoči dvomeča s premijerligašem s Vrbasa.

Parovi polufinala (srijeda): Zvijezda 09 – Krupa (16.30), Željezničar – Sloboda (18).

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!