Napravite lako originalnu korpicu za uskršnja jaja

844

Ako vam je dosadilo da uskršnja jaja držite u klasičnoj pletenoj korpici, onda će vas ovaj projekat jedne domaćice sa Interneta potpuno oduševiti.

Za ovaj projekat potreban je PVA (bijeli) lijepak, kesa makarona u obliku prstenova, balon, farba u spreju, makarone u obliku školjke i crveni lak za nokte.

Naduvajte običan balon i na njemu nacrtajte otvor onoliki koliki želite na korpi. Zatim makarone u obliku prstenova stavite u bijeli lepak, pa ih nanosite jednu do druge na balon uz pomoć pincete. Makarone nemojte da lijepite na mjestu na kojem ste predvidjeli otvor za korpu, već ih lijepite kao na video snimku.

Kada čitav balon oblijepite tjesteninom, ostavite ga dok se lijepak ne osuši, a zatim ga probušite i dobićete korpu u obliku jajeta.

Ukoliko su neke šupljine između makarona ostale ispunjene lijepkom, očistite ih olovkom ili pincetom, a zatim farbom u spreju obojite korpu u željenu boju.

Nekoliko makarona u obliku školjke ofarbajte lakom za nokte, pa ih zalijepite kao ukras na korpu, kao na video snimku. Kolut od lepljive trake zalijepite na dno korpe kao postolje, a u korpu stavite vještačku travu, cvijeće i naravno uskršnja jaja.

Ukoliko u porodici imate mališana možete staviti i igračku ili figuru zeca.

(CDM)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!