Počeo turnir Evrolige za košarkaše u kolicima

481

U sportskoj dvorani Borik, danas je počeo turnir preliminarne runde Evrolige košarke u kolicima. Domaćin turnira je u Košarkaški klub invalida Vrbas iz Banje Luke, a na turniru će nastupiti ekipe iz Turske, Francuske, Austrije i Poljske.

Jutros je upriličena i ceremonija svečanog otvaranja, a tunrir je otvorio gradonačelnik Igor Radojičić. Pozdravljajući učesnike, Radojičić je naglasio da Grad Banja Luka godinama podržava sport lica sa invaliditetom i podsjetio da Banja Luka ove godine nosi titulu Evropskog grada sporta.

– Ovaj turnir je jedan od dragulja koji će se sjajno uklopiti u ovu priču. Nekoliko puta smo bili uspješni domaćini međunarodnih košarkaških takmičenja za košarkaše u kolicima, zahvaljujući dobrim rezultatima KKI Vrbas. Nadam se da naši košarkaši mogu da ostvare dobar rezultat i plasiraju se na završni turnir Evrolige, a vjerujem da ćemo biti dobri domaćini – naglasio je u svom obraćanju gradonačelnik.

Inače, riječ je o zvaničnom takmičenju IWBF, gdje samo pobjednik ide na završni turnir u Španiju. Promoter turnira je proslavljeni srpski košarkaš Zoran Moka Slavnić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!