Pijani turisti prave haos u taksijima

443

Taksisti u BiH kažu da tokom vožnje dožive razne situacije sa klijentima, a tokom praznika su, ističu banjalučki taksisti, imali neprijatna iskustva sa turistima iz Slovenije, koji su se bahato ponašali.

Dragan Purišić, predsjednik Udruženja “BL taxi”, kazao je za “Nezavisne” da su zbog neprimjerenog ponašanja mnogi taksisti izbjegavali da voze turiste iz Slovenije.

“Dešavalo se da su neki od njih jako bahati, cjenkaju se za račun, žele da se vozi njih šest- sedam u vozilu. Bilo je raznih iskustava”, kazao je Purišić.

Prema njegovim riječima, sam ulazak takvih turista u taksi govori da ne poštuju nikoga.

“Nema tu normalnog ulaska… To čim otvori vrata uskače u sjedište s otvorenim flašama vina, piva, ponašaju se kao da nisu s ovog svijeta”, kazao je Purišić, a kao pristojnije turiste je naveo one iz Srbije i Hrvatske.

Kako kaže Purišić, ako ste vozač taksija nagledate se svakakvih situacija.

“Ponekad se dešava i da nas pozovu za vožnju a nemaju novca. U pitanju su uglavnom pijane mušterije. Konobari im u kafani izvuku sav novac pa im pozovu taksi da ih mi vozimo za džabe”, kaže Purišić.

Prema njegovim riječima, ima i zanimljivih mušterija koje je čast voziti.

“Stalni kontakt sa ljudima, od zemljoradnika do ministara, čini nas veoma informisanim. Uvijek među prvima saznamo šta se i gdje dešava u gradu. Naravno da ne pričamo okolo to što vidimo ili čujemo u vozilu, jer drugačije se ovaj posao ne može ni raditi”, kazao je Purišić.

Neim Husić, predsjednik Udruženja “Tuzla taxi”, kazao je da za vrijeme novogodišnjih praznika veliki broj ljudi koji dolaze u BiH ima nadređen stav prema taksistima.

“Ponašaju se bezobrazno, a jako su škrti što se tiče plaćanja računa. Daju nam novca koliko oni smatraju da treba, ali obavezno provuku kroz uši kako je to tamo skupo”, kaže Husić.

Kako kaže, kao taksista nagledao se svega i svačega, a susreta s pijanim mušterijama imao je hrpu.

Iako kaže da su djevojke danas puno pijanije od mladića i to one koje su tek na pragu punoljetnosti, “pijanih” je vožnji imao i s jednima i s drugima.

Iz “Hit taxija” iz Prijedora ističu da u njihovom gradu nema toliko turista kao u većim gradovima poput Banjaluke, ali da imaju ponekad zahtjevnih mušterija.

“Ima bahatog ponašanja, dešava se da naručuju da im taksisti donesu cigarete na kućna vrata”, kazao je Željko Kurnoga, vlasnik “Hit taxija”.

(Nezavisne novine)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!