Jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola od 3. januara

437

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, obišao je danas Centar za dozvole Gradske uprave i zajedno sa načelnikom Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodanom Stanarevićem, konstatovao da je Centar spreman za početak jednošalterskog sistema izdavanja građevinskih dozvola.

Radojičić je podržao rad Centra za dozvole i najavio da će već od 3. januara, što je prvi radni dan u 2018. godini, Centar primati dokumentaciju za građevinske dozvole u okviru jednošalterskog sistema poslovanja. Inače Centar za dozvole se nalazi u kancelariji broj 19, u prizemlju zgrade Gradske uprave.

Gradonačelnik je naglasio da će građani zahtjev za izdavanje građevinske dozvole sada moći podnijeti na jednom šalteru, umjesto obilaska najmanje 12 kancelarija Gradske uprave, ali i brojnih drugih institucija, poput Vodovoda, RUGIP-a, Elektrokrajine, Voda Srpske.

-Osnovni cilj uvođenja ovog sistema jeste da omogućimo građanima da u Gradskoj upravi predaju zahtjev i da Grad Banja Luka, u njihovo ime, tamo gdje je pravno moguće, rješava potrebnu dokumentaciju kod drugih subjekata. To je veliki izazov i jedna od najvažnijih reformi koje sprovodimo u okviru rada Gradske uprave – naveo je Radojičić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!