Pomjereno otvaranje “Zimske čarolije” zbog lošeg vremena

599

Zbog loših vremenskih uslova, otvaranje “Zimske čarolije” najavljeno za danas, pomjereno je za sutra, 14. decembar u 17 časova, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS.

Na otvaranju, biće održani koncerti Dječijeg hora „Vrapčići“ i Pinkovih zvezdica.

“Zimska čarolija”, kao dio turističke ponude Grada Banja Luka za novogodišnje praznike, trajaće sve do 15. januara 2018. godine i ponudiće brojne sadržaje zabavnog karaktera.

Uz 3D svjetlosnu atrakciju “BLink” koju u parku kod Narodnog pozorišta RS  pripremaju mladi arhitekti iz „Istraživačkog centra za prostor“, biće održane brojne edukativne radionice, zabavno-muzičke igre za djecu, maskenbal, dječiji koncerti i brojni drugi sadržaji.

Bogat program odvijaće se svakodnevno i na bini postavljenoj na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, a kompletan raspored dešavanja možete pogledati ovdje.

Od svakodnevnih dešavanja na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, tu su mini teatar Trba i Dugi (lutkarsko pozorište sa predstavom, koja se otvori i traje tri minute) u organizaciji Društva filmskih i televizijskih autora Dokumentarista; zatim glumačke, slikarske, muzičke i radionice jezika, kao i fizičke aktivnosti radnim danima od 17 do 20 časova,

vikendima od 11 do 15 časova (Udruženje za edukaciju i kreativni razvoj DEA NIKA); Udruženje građana Egzit centar, radnim danima od 17 do 20 časova i vikendima od 13 do 16 časova  organizuje radionice: izrade predmeta od gline, pakovanje poklona, izrada novogodišnjih čestitki i ukrasa, ukrašavanje jelke, podjela promo paketića, nagradne igre, demo časovi, edukacija oralne higijene, izrada dekupaž predmeta; u bejbi kutku “Ana” prodavaće unikatne igračke izrađene od drveta (radno vrijeme od 11 do 21 čas).

Bogat program odvijaće se svakodnevno i na bini postavljenoj na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS.

Kod Narodnog pozorišta RS, Udruženje građana “Građanska inicijativa” organizuje sajam rukotvorina (od 22. decembra), a po zavšetku tog sajma na istoj lokaciji Udruženje žena „Duga“ predstaviće svoje aktivnosti, uz tradicionalno pijukanje za djecu za božićne praznike. Kreativci će na štandovima kod Pozorišta prodavati svoje unikatne radove.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!