Nije odobreno postavljanje “table preletača” u centru Banjaluke

639

Odborniku u Skupštini grada Banjaluka Drašku Stanivukoviću nije dozvoljeno da na Trgu Krajine u Banjaluci postavi tablu sa fotografijama i imenima političara koji su zarad ličnih interesa prelazili iz jedne u drugu političku partiju.

Postavljanje table nije odobrila Gradska uprava Banjaluka pod izgovorom da je cijeli prostor Trga Krajine u Banjaluci od 17. novembra 2017. do 5. januara 2018. godine već ustupljen za potrebe održavanja „Zimzograda”.

Stanivuković smatra da je ipak riječ o političkoj opstrukciji njegovog djelovanja jer je prosto je nevjerovatno da na cijelom Trgu Krajine nema mjesta za tablu svega nekoliko centimetara debljine, dok sa druge strane ima prostora da se na zelenu površinu parka ,,Petar Kočić” postavi klizalište površine 400 m2.

„Očigledno je da u ovom gradu nema mjesta ni za slobodu mišljenja ni za slobodu izražavanja, te da vlada strah od onoga što bi građani napisali na panou o takozvanim preletačima političarima”, istakao je Stanivuković.

Najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka obratio se polovinom novembra nadležnom odjeljenju u Gradskoj upravi Banjaluka sa zahjevom za privremeno zauzimanje javne površine na Trgu Krajine kako bi postavio tablu sa fotografijama i imenima političara koji su zbog ličnih interesa u prethodnom periodu promijenili političku partiju.

Stanivuković je na taj način želio da iskaže javni bunt protiv izdaje interesa građana i sve češće prakse među političarima na svim nivoima vlasti.

Takođe, na tabli je trebao da bude prostor na kojem bi građani mogli da ostave svoj komentar ili poruku onima čije su fotografije trebale da budu na tabli.

Kao što je već navedeno, Gradska uprava Banjaluka je Stanivukovićev zahtjev odbila.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!