Nostalgična pjesma oduševila regiju: Brena zaplakala na promociji spota

984

Folk  zvijezda Lepa Brena u utorak je u studiju “Granda” u Košutnjaku predstavila spot za novi singl “Zar je važno da l’ se peva ili pjeva”, kompozitora Dragana Brajovića Braje.

Pjesma je posvećena prijateljstvu, ali je i podsjećanje na 35 godina rada slavne pjevačice, tri decenije od snimanja filma “Hajde da se volimo” i omaž menadžeru Raki Đokiću, koji je svojevremeno zajedno sa Brenom postavio nove estradne standarde.

Pesma govori o tome gde smo bili, gdje smo sada i gde bi trebalo da budemo u budućnosti – rekla je Lepa Brena.

– Braja je uspeo da realizuje moje misli i pretoči ih u emotivnu priču. Veliki bol u mom srcu ostavio je prerani odlazak Rake Đokića, on je započeo nit koja nije prekinuta ni danas. Saša Popović i ja smo nastavili to da negujemo. Zahvaljujući filmovima “Tesna koža”, “Nema problema” i “Hajde da se volimo”, postala sam desert u svakom domu tokom mnogih praznika.

U “Grandovom” studiju bili su članovi “Slatkog greha”, orkestar sa kojim Lepa Brena danas nastupa, kao i nekoliko dječaka i plavokosa djevojčica, “mala Brena”, u prepoznatljivim kostimima iz filma “Hajde da se volimo”. Dok je emitovan spot, pjevačicu su savladale emocije, pa nije mogla da sakrije suze.

Video u režiji Harisa Dubice snimljen je u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, a u njemu se pojavljuju “Slatki greh” i glumci Saša Petrović, Enis Bešlagić, Emir Hadžihafizbegović, Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić, koji u rukama drže scenario za film “Hajde da se volimo 4”. Na pitanje da li je u planu snimanje nastavka filma, Lepa Brena je za “Novosti” rekla:

– Ovo nije najava četvrtog dela filma, već samo dobra režija kako bismo povezali celu priču. Ne znam ni sama šta će biti od toga. Ali nije loše da zagolicamo maštu ljudima.

Najpopularnija folk pjevačica u SFRJ istakla je da joj nije uvijek bilo lako u karijeri, ali da joj je posao da ljudima pjesmom prenosi emocije.

– Pesma nema pasoš i ne zna za granice, a ova numera posvećena je prijateljima bez obzira na fizičke granice i barijere – rekla je Brena. – Kad se setim kroz šta sam sve prošla, mogu jedino da kažem da velike stvari i projekti traže veliku žrtvu. To ne može da se ostvari prosečnom inteligencijom i radom, već samo uz veliki napor. Kada imate i rezultate, to čoveka čini srećnim. Takvo zadovoljstvo ne možete da kupite ni u jednom butiku. Nije mi žao što sam uložila toliko rada.

BOBINA PJESMA

Lepa  Brena je ispričala da je ideja o pjesmi nastala pre godinu dana i da ju je suprug Boba Živojinović nagovorio da je snimi.

– Kada je Braja komponovao pjesmu, bila sam na putu, očekivala sam urnebes u pop maniru i rekla da mi se baš i ne dopada – priča Brena. – Boba mi je rekao da će to, ukoliko neću da je snimim, biti njegova pesma i tako spasao kreativnu ideju.

(Novosti)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!