Košarac: Kukavičluk je politička konstanta Mladena Bosića

460
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu BiH Staša Košarac izjavio je danas da “Mladen Bosić, pinokio srpske političke scene, intervjuom za ‘Anadoliju’ u stvari poručuje SDS-u da i on može biti jedan od kandidata na predstojećim izborima u Republici Srpskoj, posebno što zna da s druge strane u Republici Srpskoj ne može biti Milorad Dodik.

“Napad ‘političke hrabrosti’, kao i inicijative koje su čas njegove čas SDS-ove, poput one za trasu brzog puta preko Tuzle i Brčkog, pokazuju nam jedno novo lice probuđenog Bosića koji je mandat na čelu SDS-a lijepo prespavao. Ovaj novi Bosić je ostao probosić sa većim ambicijama”, rekao je Košarac Srni.

Reagujući na intervju Bosića za Anadoliju u kojem je, između ostalog, rekao da bi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pobjegao u Rusiji i zatražio azil, kao što je i Karles Puđdemon pobjegao u Brisel, Košarac je naglasio da “čuveni bjegunac svih političkih megdana smatra da svi u političkom ponašanju imaju bježaniju kao manir, ne shvatajući da su mnogi ostajali u političkoj borbi dok se on krio po Brčkom”.

“Kukavičluk kao svoju političku konstantu, Bosić pokazuje i danas kada govori o referendumu, bilo da je riječ o referendumu o statusu Srpske ili o Sudu i Tužilaštvu BiH. U njegovim očima je to jedno te isto jer on, kao i cijeli SDS dobija napade panike kada treba da se izjasni o tim važnim pitanjima. To čak nije ni politikantstvo, to je dilentatizam koji SDS godinama razara i od ozbiljne nacionale stranke svodi je na minornu političku činjenicu”, istakao je Košarac.

On je upitao “kako je moguće da SDS, kojem su puna usta saradnje sa Srbijom, ne podrži tekst rezolucije o vojnoj neutralnosti, koja upravo promoviše stav za koji se oni zalažu sve dok ne treba da dignu ruke u Narodnoj skupštini da to i potvrde”?

“Tek nakon reakcija nekoliko ambasada shvatili smo zašto SDS nije smio da glasa, ali ne shvatamo kako imaju obraza da napadaju dokument oko koga postoji apsolutni konsenzus vlasti, dijela opozicije i naroda”, istakao je Košarac, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!