Boja trosjeda može izmijeniti izgled sobe

1015

Ugaona garnitura ili trosed uvijek zauzimaju važno mjesto u dnevnoj sobi zbog čega mnogi igraju na sigurno i biraju neutralnu boju ovog komada.

Ali, boja ovog dijela namještaja može ponekad promijeniti izgled dnevne sobe, pa dekorateri predlažu da se poigrate sljedećim tonovima.

Plava

Prijatna za oko, plava se lako uklapa uz druge boje, pa je odličan izbor za sve koji se plaše “vrištećih” tonova. Dekorateri kažu da ona ide odlično uz neutralne, ali i jarke boje. Uz plavu garnituru slobodno možete da kombinujte narandžastu, žutu, crvenu ili ljubičastu fotelju ili detalje tih boja. Plava se slaže sa prirodnim materijalima, a somot će vašoj garnituri dati luksuzni izgled.

Pink

Ova boja ima moć da oživi dnevnu sobu, ma koju nijansu izabrali, jarku ili neutralniju. Jarka se odlična uklapa uz bijelu, crnu i sivu, dok pastelna “ide” uz nježne tonove, ali je odličan par i sa zlatnom.

Zelena

Boja koju povezujemo sa prirodom unijeće u vaš dom osjećaj smirenosti i opuštenosti. Smaragdno zelena učiniće da prostorija odiše luksuzom, a sjajno se slaže uz druge jake boje, poput pink i žute. Ljubitelji prirode treba da izaberu svjetliju zelenu koja asocira na travu i lišće.

Žuta

Mnogi bježe od žute misleći da je agresivna, ali ova boja dolazi u toliko nijansi da može zadovoljiti ukus i najprobirljivijih. Jarko žuta sjajno ide uz crno-bijele kombinacije, dok se zagasitiji tonovi slažu sa teget, bež i neutralnim nijansama, pišu Večernje novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!