Direktor demantuje roditelje: Učenici neće plaćati obnovu toaleta

863

Roditelji učenika koji pohađaju OŠ „Desanka Maksimović“ u banjalučkom naselju Dragočaj ostali su iznenađeni kada im je na zajedničkom sastanku rečeno da je Savjet roditelja “odlučio” da se prikupi novac kako bi bili obnovljeni toaleti u školi.

Kako kažu roditelji za “EuroBlic”, želeći da ostanu anonimni, predloženo im je da svako da “koliko može”.

– Svaki novi izdatak je veliki udar na ionako mali kućni budžet – kaže jedna od majki.

S druge strane, direktor škole Srđan Bogdanović kategorično tvrdi da od toga nema ništa, te da djeca ne skupljaju novac za popravak toaleta.

– Ništa o tome ne znam, ali znam da je školovanje besplatno i da nema šanse da djeca sakupljaju novac za renoviranje – rekao je direktor.

Stara stolarija, fasada koja otpada, dotrajalo grijanje, ispucali zidovi i sablasni toaleti slika je OŠ “Desanka Maksimović”, koju pohađa oko 500 učenika. Žalili su se roditelji i ranije na uslove u kojima im djeca borave. Kažu, njihova djeca kao da su manje važna od vršnjaka u gradskim školama.

Zbog loše stolarije, učenici zimi sjede u jaknama, a ljeti je pretoplo, pa od sparine jedva mogu da prate nastavu. Posebna priča su stari toaleti i dotrajale cijevi, te smrad koji se širi školom.

Škola čeka donaciju UNDP, a Grad ove godine nije planirao da bude sanirana.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!