Opozicija: Borićemo se do pada aktuelne vlasti, imamo podršku naroda

1529

Predsjednici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj – SDS, PDP i NDP Vukota Govedarica, Branislav Borenović i Dragan Čavić najavili su danas da neće odustati od borbe za preuzimanje vlasti i da za to, kako kaže, imaju podršku naroda.

Govedarica je rekao da će se opozicija boriti do kraja, a kraj je pad aktuelne vlasti.

On tvrdi da za to imaju podršku naroda i da će, kako je istakao, sa narodom preuzeti vlast, jer je očigledno da su “promjene u Republici Srpskoj neophodne”.

Govedarica je ponovio da opozicija neće statirati u video-igrici aktuelne vlasti u kojoj je jedna baterija Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, a druga RTRS.

On je mišljenja da ostavke moraju podnijeti predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i generalni sekretar najviše zakonodavne institucije Marko Aćić, te da je novi zahtjev opozicije smena ili ostavka Lukača jer, kako kaže, niko ne želi da živi u policijskom sistemu.

– Dok tako ne bude skupštinskih sednica neće biti. Republika Srpska ne želi da živi u policijskom sistemu jednog čovjeka i onih koji su spremni da izvršavaju njegove naloge – rekao je Govedarica na konferenciji za novinare opozicije koja je održana u holu Narodne skupštine.

Lider NDP Dragan Čavić tvrdi da je juče u Narodnoj skupštini bilo više policajaca naoružanih pištoljima i puškama, nego poslanika.

– Prisustvo policajaca me navodi na zaključak da je Lukač bio spreman da naredi da se upotrijebi oružje. Lukačev postupak mogao je dovesti do ugrožavanja cijelog poretka. Sve dok se on ne ukloni ili dok ne podnese ostavku, mora da zna da sjednica skupština neće biti – naglasio je Čavić.

On je rekao da je nedopustivo što je Čubrilović pozvao ljude s oružjem da uđu u Skupštinu.

Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže da je opozicija tražila raspravu o revizorskom izvještaju kako bi se utvrdilo gdje su narodne pare.

– Insistiraćemo da se stane u kraj pljačkašima i lopovima koje vladajuća koalicija pokušava zaštititi nelegalnim skupštinskim odlukama – tvrdi Borenović.

On je naveo da se juče dogodila “hajdučija u režiji Čubrilovića” koji je, kako je rekao, “ljudska i moralna praznina” jer je dozvolio da se donose nelegalne odluke.

– Obećavamo im da će pravnim postupkom sve odluke koje su donijeli biti osporene – istakao je Borenović i dodao da “pozivati i zastrašivati narodne poslanike puškama i pištoljima – neće proći”, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!