Majami pod naletom Irme prepušten sudbini (VIDEO)

2308

Policija Majamija saopštila je putem Tviter naloga da su njeni pripadnici trenutno u skloništima i da neće moći da odgovaraju na pozive građana.

Policija insistira da građani ostanu unutra i da nikako ne izlaze napolje, zbog ekstremno opasnih vjetrova, javlja televizija CNN.

U finansijskoj četvrti Majamija voda je visine 60 centimetara, a jedna od glavnih ulica pretvorena je u rijeku, prenio je BBC.

Više od milion domova je bez struje. Naređena je evakuacija oko 6,3 miliona ljudi na Floridi sa upozorenjem na talase “opasne po život”.

U naletu uragana Irma na Karibima je nastradalo najmanje 27 ljudi, a na Floridi su prijavljena tri smrtna slučaja.

Going to be on @cnn at 2 😂😂😂😂. Tune in! #hurricaneirma

A post shared by Matthew Spuler (@matthew.spuler) on

Uragan Irma odnio je prve žrtve na Floridi, gdje su najmanje tri osobe izgubile život, javlja “Ej-Bi-Si njuz”.

Irma je stigla do Floride, piše Independent. Centar uragana Irma premiješta se preko Florida Kiza noseći sve pred sobom. Nacionalni centar za praćenje uragana objavio je da je brzina vjetra 215 km/h.

Preko twitera se oglasio i predsjednik SAD Donald Tramp, hrabreći stanovnike Floride. Policija Majamija saopštila da su se njeni pripadnici povukli u skloništa te da više nije u stanju da odgovara na pozive građana.

.
Istovremeno je 1,1 milion stanovnika te američke države ostalo bez električne energije.

Jedan čovjek u okrugu Monro, poginuo je kada je izgubio nad kamionom, kojim je prevozio generator, saopštili su zvaničnici.

Još dvije osobe nastradale su u saobraćajnoj nesreći u okrugu Hardi, na putu po kojem je pljuštala kiša, saopštila je patrolna služba autoputeva Floride.

ANC njuz podsjeća da je od posljedica uragana Irma na Karibima dosad najmanje 25 osoba izgubilo život.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!