Roditelji škole u Banjaluci uputili apel predsjedniku, premijerki, gradonačelniku, ministrima, ombudsmanu za djecu…

1061

Roditelji učenika u banjalučkoj školi OŠ “Branko Radičević” uputili su apel predsjedniku RS Milorad Dodiku, premijerki RS Željki Cvijanović, ministru prosvjete i kulture Danu Maleševiću, ministru porodice, omladine i sporta Jasmini Davidović, ministru zdravlja i Draganu Bogdaniću, gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, ombudsmanu Nadi Gloubović i direktoru Pedagoškog zavoda Predragu Damjanoviću očekujući da riješe problem organizacije nastave u ovoj školi.

Kako su naveli u apelu, u jednoj od najvećih škola zbog neadekvatnog prostora, uvedena je i međusmjena, pa učenici od 7 do 11 godina pohađaju drugu smjenu u periodu od 15.10 do 19.25.

U apelu su naveli niz razloga zbog kojih je potrebno što prije navedeni problem riješiti, kako bi zaštitili interese djece i roditelja.

Godinama se u školu „Branko Radičević“ upisuje u prosjeku 220 prvačića, najviše u cijeloj Republici Srpskoj, roditelji slušaju obećanja o gradnji novog objekta, a nema nikakvih pomaka. Ljuti su i na nadležne što su sve do sada ignorisali problem, pa i na rukovodstvo škole jer misle da su nastavu mogli organizovati bolje.

Škola ima 26 učionica i dva kabineta za informatiku i tehničko, a 76 odjeljenja, koja su rasporedili u četiri smjene, dok prvačići na nastavu idu po posebnom režimu.

“U šoku sam i nemam komentar na ovo što se radi, a rješenje i normalan raspored smjena nije ni na vidiku. Djeca iz druge smjene kući neće dolaziti ni do 20 časova i to je čista tortura. Prošle godine druga smjena im je počinjala sat vremena ranije nego sada, pa su se učiteljice i tada žalile da teško organizuju nastavu jer su već poslije velikog odmora djeca pospana, dekoncentrisana i s njima se ne može raditi”, rekla je majka jednog dječaka za EuroBlic.

Roditelji osnovaca kažu da su ogorčeni zbog organizacije nastave koja je, smatraju, gora nego ikada, piše EuroBlic.

Apel roditelja prenosimo vam u cjelosti:

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!