“Sin policajca se tukao i sletio autom u dvorište”

1245

Mještani Ulice manastira Gračanice, u banjalučkom naselju Starčevica, juče ujutru su, baš u vrijeme kada ih se većina budila, svjedočili dramatičnim scenama u režiji trojice mladića od kojih jednom, kako tvrde, i otac i brat rade u – policiji.

U izjavi za “Nezavisne”, mještani, koju su nas zamolili da im ne navodimo ime, tvrde da su se mladići svađali, te pasatom, kojeg je vozio upravo sin policajca, sletjeli u dvorište jedne kuće, a zatim nastavili da se obračunavaju.

“Sve je to počelo između šest i 6.30 časova. Njih trojica su se prvo posvađali, a zatim su ušli u auto, da bi nedugo nakon toga sletjeli u dvorište jedne kuće, pritom porušivši ogradu koja dvorište dijeli od puta”, pojašnjava naš sagovornik.

Dalje dodaje da su mladići zatim izašli iz vozila, te se nastavili svađati i tući.

“Vozač je 1992. godište i osim oca, i brat mu je policajac. Taj brat tim pasatom ide na posao pa je unutra imao i pendrek. Upravo njime je vozač udarao jednog od mladića”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”, koji je, kako kaže, svjedočio obračunu.

Naš sagovornik dodaje da su akteri obračuna imali vidne povrede, a bilo je i krvi.

“Na kraju je neko od mještana pozvao policiju. Kada su policajci došli, jedan od njih je rekao vozaču, pred čitavim naseljem: ‘Otac ti je ugledan policajac, a ti se tako ponašaš – to stvarno nema smisla'”, ističe naš izvor.

U Ulici manastira Gračanice juče ujutru je obavljan uviđaj. Oko podneva, sve je bilo mirno. Nedaleko od kuće gdje je pasat sletio sreli smo jednu ženu, koja slučaj nije željela da komentariše, već je kratko rekla da se nada da će još šteta biti sanirana.

Druga žena, koju smo sreli u ulici, priča da je ujutru vidjela dosta policajaca, ali ni sama ne zna šta se događalo.

U naselju smo razgovarali s još nekoliko ljudi, od kojih nam je jedan mještanin mogao potvrditi tek da je čuo da je došlo do obračuna.

“Trojica su se valjda potukla u autu i sletjela u dvorište. To sam čuo”, priča taj mještanin.

Ostali mještani sliježu ramenima. Svi su, kažu, ponešto čuli i vidjeli, ali ne žele o tome da govore. Uviđaj je, kako kažu, trajao dugo, a uzimani su i tragovi sa mjesta događaja. Dokazi su uzimani i sa pasata.

“Frka je, stvarno, bila ogromna. Policije je tu bilo koliko hoćete. Ali, nemojte mene, ne bih ja tu ništa da govorim. Pitajte policiju”, pričaju mještani.

Sve smo ove izjave mještana i pokušali provjeriti u Policijskoj upravi Banjaluka, ali ćemo odgovore dobiti naknadno.

“Vaš e-mail je stavljen na provjeru i u zakonskom roku ćemo vam dostaviti odgovor”, rekli su za “Nezavisne” u Policijskoj upravi Banjaluka.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!