Šokantno: Izujedana beba u banjalučkom vrtiću

4490

Slike sve govore. Jednogodišnja djevojčica je do te mjere izujedana u banjalučkom vrtiću “Tijana” da je njen otac jedva smogao snage da nam ih pokaže. Po leđima ugrizi, ušna resica krvava, javlja ATV.

Zato je dijete prevezeno u bolnicu odakle poručuju da je stanje stabilno i da ostaje na promatranju. Otac nije htio pred kameru i zamolio je za razumijevanje.

U vrtiću kažu da nije došlo do ozbiljnije povrede i da se sve odigralo u trenutku pa nisu stigli da reaguju.

Pretpostavljaju da se dječija igra začas pretvorila u tuču. Pretpostavljali su i da otac izujedane djevojčice neće zvati policiju, jer su ga, kako nam je i potvrdio, vaspitačice molile da ne prijavljuje slučaj.

Ipak je obavijestio nadležne službe. U vrtiću je bila i policija. U toj predškolskoj ustanovi kažu da će, nakon što se utvrde sve činjenice, odgovorni biti kažnjeni.

“Ako se utvrdi da je vaspitač svojim neodgovornim ponašanjem uzročno-posljedično izazvao takve povrede biće najstrožije kažnjen, to je definitivno”, rekla je direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović.

Više detalja nisu mogli da nam kažu. U MUP-u potvrđuju da se incident dogodio i da ispituju sve okolnosti.

“Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave, izvršen je uviđaj, a određena lica su dovedena na ispitivanje zbog utvrđivanja svih okolnosti i činjenica navedene prijave”, saopšteno je iz MUP-a.

Bilo bi itekako zanimljivo čuti kako je uopšte moguće da jednogodišnja beba, pod nadzorom vaspitača, bude ovako izujedana. Istraga se sprovodi pod nadzorom okružnog javnog tužioca.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!