SIPA u Maglaju hapsi zbog ratovanja u Siriji

600

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su locirali i na području opštine Maglaj uhapsili lice koje je pravosnažno osuđeno zbog ratovanja u Siriji, a bilo je nedostupno pravosuđu.

Iz Sipe je saopšteno da je, postupajući po potjernici Suda BiH, lice lišeno slobode i predato u popodnevnima časovima u nadležni zavod za provođenje krivičnih sankcija u Zenici.

Iz Sipe podsjećaju da je navedeno lice bilo lišavano slobode u okviru operativne akcije “Damask” 2014. godine zbog ratovanja u Siriji i pripadnosti terorističkoj grupi.

Nakon provedenog postupka navedena osoba pravosnažno je osuđena, a budući da je bila nedostupna pravosudnim organima u BiH, Sud BiH raspisao je potjernicu.

Iako nije riječ o izvornoj nadležnosti Sipe, a uzimajući u obzir da je borba protiv terorizma prioritet u radu ove službe, u proteklom periodu ova policijska agencija je u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kanota preduzela niz operativnih mjera koje su dovele do lociranja i pronalaska navedene osobe.

Iz Sipe posebno ističu veoma uspješnu saradnju sa EUFOR-om i zahvaljuju ovoj službi na pruženoj podršci, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!