Cvijanovićeva o izjavi Stanivukovića: “Sladak, ali nepristojan i nevaspitan – šteta”

2158

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra jeftinim trikovima potez Crnatka, koji je odustao od nabavke novog automobila.

“Kada se pogleda unazad od dana kada je stupio na dužnost srpski član Predsjedništva BiH, odmah su kupovani automobili i to se moglo pratiti u revizorskim izvještajima. Osim toga, taj ministar inostranih poslova BiH potrošio je toliko novca na besmislena putovanja da smo mogli, na osnovu toga, da uštedimo i otvorimo još 10 ili 15 novih škola”, napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske trebalo da nabavi novi automobil, podsjetivši da je Vlada Srpske ranije donijela zaključak da automobili koji su kupljeni prije 2010. godine idu u proces zamjene.

“To je sasvim normalno i ne želim da se nameću teme na ovaj način. Pričati priču porukama sa ovog skupa je nekorektno. Pravi se tema tamo gdje je nema”, istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, kada se budu ministri na nivou BiH Igor Crnadak, Mirko Šarović i Dragan Mektić, te član Predsjedništva BiH Ivanić i ostali vozili na biciklima, to će tada vjerovatno biti trend, pa će se i oni u Vladi Srpske na taj način voziti.

Komentarišući izjavu Stanivukovića na njen račun, Cvijanovićeva je rekla da na to želi samo da kaže: “Sladak, ali nepristojan i nevaspitan – šteta”.

“Šteta je što u današnje doba, ni u porodici niti u okviru sistema obrazovanja ne posvećujemo dovoljno pažnje vaspitanju, već samo obrazovanju i mislim da to nije dovoljno”, zaključila je Cvijanovićeva.

U Banjaluci je danas protestovalo oko 200 građana, koji zahtijevaju da automobili funkcionera koji se kupuju narodnim novcem ne budu skuplji od 50.000 KM, da bude smijenjen ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, obezbijeđeni udžbenici za djecu sa poteškoćama u razvoju na srpskom jeziku i veća budžetska izdvajanja za kulturu, prenose agencije.

Banjalučki odbornik Draško Stanivuković rekao je da bi “poslije nekih izjava najradije povukao premijerku za uši”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!