Češki ansambl pobjednik drugog “Kestenburga”

810

Predstava „Don Kihot“ ansambla „Divaldo spektakl“ iz Praga apsolutni je pobjednik i dobitnik nagrade „Zlatni kesten“ Međunarodnog festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“. Nagradu „Srebrni kesten“ dobio je Mostarski teatar mladih za predsavu „Biti ili ne biti, pitanje je sad“, dok je nagrada „Bronzani kesten“ dodijeljena ansamblu iz Italije za predstavu „Ne zanima me“.

Zavjesa na drugi „Kestenburg“, u okviru kojeg su odigrane 44 predstave, spuštena je danas tačno u podne u Banskom dvoru, a festival je zvanično zatvorio zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. On je zahvalio svim učesnicima festivala koji su svojim učešćem, te energijom i entuzijazmom, doprinijeli da festival uspije i da Banja Luka ima svoje mjesto na kulturnoj mapi u ovom dijelu Evrope.

– Banja Luka je istakla svoju kandidaturu za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine i opredjeljenje Grada Banja Luka je da nastavi podržavati ovaj festival, ali i sve one koji naš grad čine boljim i ugodnijim mjestom za život – naglasio je Amidžić.

Osim zlatne, srebrne i bronzane selekcije, u okviru „Kestenburga“ predstave su ocjenjivane i u selekciji fakulteta, čiji je žiri nagradu „Plaketa kestena“ dodijelio Aleksandru Ristanoviću za predstavu „Sudnica“ u produkciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci. Nagradu „Drvo kestena“ o kojoj odlučuje žiri publike, dodijeljena je ansamblu Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš za predstavu „Mučenici“, a uručene su i pojedinačne nagrade.

Današnjem zatvaranju „Kestenburga“ prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, kao i generalni konzul Republike Srbije u Banjoj Luci Vladimir Nikolić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!