Ivanić: Sastanka kod Čovića je propao zbog bošnjačkih lidera u BiH

507

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić ocijenio je da je BiH u dubokom zastoju i da je današnji sastanak političkih lidera u Mostaru, koji je inicirao predsjedavajući Dragan Čović, otkazan zbog neusaglašenosti esnika iz reda Bošnjaka.

Čovićevu inicijativu Ivanić smatra korisnom i obavezom Predsjedništva BiH jer ne vidi ko drugi može učiniti napore i pokuša da deblokira ta pitanja.

Prema njegovim riječima, sve što se događalo pokazuje ogromno nepovjerenje unutar bošnjačkih političkih lidera, kao i da je sastanak otkazan praktično zbog neusaglašenosti učesnika iz reda Bošnjačka, te da postoji neka vrsta nepovjeranja prema Čoviću na toj strani.

“To sve potvrđuje da je ključni problem nefunkcionisanje unutar Federacije BiH i bojim se da će nakon ovog otkazivanja sastanka, ako se ništa ne desi, biti još veće blokade i još veće nepovjerenje, prije svega, na toj strani.To će značajno zakočiti BiH”, konstatovao je Ivanić.

Ivanić smatra da Predsjedništvo ima obavezu da učini sve da do toga ne dođe, pa makar se razgovaralo sa svakim liderom pojedinačno zbog njihove nemogućnosti da sjednu jedni sa drugim, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!