Hrvatska smiruje strasti u vezi sa “Olujom”

435

Ovogodišnje obilježavanje “Oluje” u Kninu proći će bez obraćanja hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića.

Političari će da govore samo na tvrđavi, neće biti ni govora “branitelja”, ni mimohoda ulicama grada, a gradonačelnik Marko Јelić pozvao je “Prljavo kazalište” da nastupi umjesto Marka Perkovića Tompsona.

U Kninu će se posebno paziti da ne dođe do incidenata sa isticanjem ustaških simbola, čega je prošle godine bilo napretek.

Istovremeno, Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatske uputila je poziv vladi u Zagrebu da se uputi izvinjenje nevinim žrtvama i njihovim porodicama za zločine koji su počinjeni za vreme i nakon “Oluje”. Oko 400 građana koji predstavljaju Inicijativu uputili su peticiju pod nazivom “Izvinjenje žrtvama Oluje”, očekujući da će napokon i hrvatski državni vrh priznati da su počinjeni zločini.

Naredne dvije sedmice, uoči 4. avgusta, kada će se obilježiti “Oluja”, sakupljaće se potpisi koji će biti dostavljeni udruženjima žrtava “Oluje”, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!