Akcija “Ares”: Uhapšeno 360 osoba širom Srbije

1068

Zbog više krivičnih djela policija je uhapsila 360 ljudi, dok je protiv još 202 osobe podnijeta krivična prijava, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Ares”, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je precizirao ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji. Podnijete su krivične prijave tako da su procesuirane ukupno 562 osobe, istakao je ministar policije.

“Neka od hapšenja su izvršena u Novom Sadu i Beogradu, a policija će nastaviti ovu akciju i zaštititi bezbednost građana”, rekao je Stefanović.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična djela – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloljetnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe…

Ministar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ekstazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane, kao i da je oduzeto 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.

Stefanović je ranije za TV Pink istakao da je policija više mjeseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince koji su izvršioci “različitih zadataka”, javlja Tanjug.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!