Prizovite ljubav i mir u spavaću sobu

1500

Kada je energija u spavaćoj sobi pozitivna, i odnosi između bračnih partnera će biti harmoničniji. Prema feng šui načelima, prostorija u kojoj se spava trebalo bi da bude oaza ljubavi i mira, jer se u njoj provede trećina života.

* Idealno je da u domu postoji tzv. spavaći blok, kako bi soba bila zaštićena od buke. Iz istog razloga, bitno je da bude pozicionirana što dalje od ulaznih vrata.

* Stari Kinezi su davali prednost spavaćim sobama manje kvadrature, jer je tada energija smirenija i bolje se spava.

* U njoj bi trebalo da bude samo neophodan namještaj (krevet, noćni stočići, komoda i eventualno ormar). Važno je da svaka stvar bude na svom mjestu, jer nered može da izazove nesanicu i svađu. Nikako se ne preporučuju otvorene police, jer ugrožavaju bračnu slogu.

* Što se tiče ukrasa, dobro je da to budu predmeti koji simbolišu ljubav: fotografije nasmijanih partnera, posteri sa zaljubljenim parovima, ukrasi u obliku srca, dva delfina ili goluba… Ogledala i cvijeće u spavaćoj sobi negativno utiču na ljubavni život partnera.

* Prigušeno svjetlo doprinosi romantičnoj atmosferi, zato je dobro da prozori budu prekriveni zavjesom, a tokom noći sa spuštenom roletnom, kako bi se spriječilo prodiranje spoljašnjih uticaja u oazu ljubavi i mira. Što se tiče vještačkog svetla, dovoljne su dve stone ili zidne lampe sa obje strane bračnog kreveta.

* Zidove je dobro okrečiti mirnim nijansama: bijela, žuta, krem, svijetlozelena, plava ili bebi-roze. Iste boje se preporučuju i za posteljinu.

* Tepih će u spavaćoj sobi doprinijeti ušuškanoj atmosferi, zato je dobro da bude mekan i izrađen od prirodnih materijala.

* Televizor, računar ili sprave za vježbanje apsolutno su suvišne u sobi i umanjuju dejstvo pozitivnih vibracija.

KREVET U SREDINI PROSTORIJE

Najbolje je da bude izrađen od punog drveta, a pozicioniran tačno na sredini prostorije sa uzglavljem uza zid, tako da pozitivna energija može nesmetano da kruži oko njega. Idealno je da sa obe strane kreveta bude identičan namještaj i detalji (iste komode, lampa, vaza…), kako harmonija ne bi bila narušena.

Dušek bi, pre svega, trebalo da bude udoban, a posteljina od prirodnih materijala, jer vještački mogu da uzrokuju malaksalost i nesanicu. Ako uzglavlje kreveta nije od punog drveta već od kovanog gvožđa ili je šuplje i rešetkasto, trebalo bi ga prekriti velikim jastucima, pišu Novosti online.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!