Pavić: Nije vrijeme za promjene u Vladi RS

2265

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić rekao je da nije vrijeme za promjene u Vladi Republike Srpske jer bi bilo veoma loše kada bi i Srpska bila uvedena u krizu, s obzirom na turbulencije na nivou BiH i nerad Savjeta ministara BiH.

Pavić smatra da upravo zbog problema na nivou BiH Srpsku treba držati stabilnom, a Vladu učiniti odgovornom za rješavanje problema u Republici Srpskoj.

“O smjeni Vlade ili njenoj rekonstrukciji nismo raspravljali u koaliciji. Sporadično, kada razgovaramo, bilo je razmjene mišljenja o tome”, rekao je Pavić za “Euroblic”.

On je rekao da DNS želi fer odnos u koaliciji i da kada se nešto dogovori više nema rasprave o tome, te dodao da ta stranka, u odnosu na prošli mandat, može biti zadovoljna sprovođenjem koalicionog sporazuma jer je daleko više od toga riješeno.

“A ako bismo gledali ukupno dogovoreno – još nije sve riješeno”, kaže Pavić.

Odgovarajući na pitanje da li su odnosi u koaliciji poboljšani nakon razmimoilaženja o “LJubiji”, Pavić je rekao da su tu temu više nametnuli novinari nego što je ona bila predmet rasprave među partnerima.

Pavić smatra da ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić mora do kraja godine da nađe rješenje za “LJubiju, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!