Nadal ispao poslije maratona, nevjerovatni Miler ide dalje

2897

Često ste čuli rečenicu “meč koji niko nije zaslužio da izgubi”. Upravo takav duel su srećnici na terenu broj jedan Vimbldona imali priliku da gledaju.

U četvrtom kolu poslije četiri sata i 47 minuta igre je Žil Miler (Luksemburg) savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13.

Velika borba, mnogo propuštenih šansi na obe strane i na kraju maraton koji je pripao 26. teniseru svijeta.

– Kako se osjećam? Umorno. Dobio sam prva dva seta, pa se Rafa vratio, bilo je toliko teško. Gledao sam u nebo, čekao kada će biti kraj. Išao sam postepeno i zaista je odlično – poručio je Miler.

U četvrtfinalu će igrati sa Marinom Čilićem (Hrvatska).
U ostalim mečevima pobede su zabilježili manje-više svi favoriti. Rodžer Federer je bez većih problema savladao Grigora Dimitrova (6:4, 6:2, 6:4), Endi Marej je pobijedio Benou Pera sa 7:6 (7:1), 6:4, 6:4, Miloš Raonić je posle maratona srušio Aleksandra Zvereva sa 4:6, 7:5, 4:6, 7:5, 6:1. Prolazak su obezbedili i Marin Čilić, Sem Kveri i Tomaš Berdih.

Kod dama su prolazak obezbijedile Venus Vilijams, Jelena Ostapenko, Svetlana Kuznjecova, Garbinje Mugurza, Džoana Konta, Koko Vandevege i Simona Halep. Poraz Kerberove od Muguruze ujedno znači i da je izgubila prvo mjesto. Za tron će se sada boriti Halepova i Karolina Pliškova, javljaju Večernej novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!