Crnadak: Regionalni mir i stabilnost – uslovi za ekonomsku ekspanziju

605

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Dubrovniku da mir i stabilnost u regionu moraju biti iskorišteni za ekonomsku ekspanziju da bi se obezbijedile ne samo reforme na papiru već istinsko poboljšanje u svakodnevnom životu.

Crnadak je na ministarskom dijelu “Dubrovnik foruma 2017” istakao da građanima treba obezbijediti veću zaposlenost, veće plate i penzije, kao i sigurniju budućnost za sljedeće generacije, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je u obraćanju učesnicima Panela posvećenog ekonomskoj saradnji u Јugoistočnoj Evropi i mediteranskoj regiji naglasio da je u BiH u posljednje vrijeme pojačan problem odlaska mladih ljudi, koji napuštaju ove prostore najviše zbog ekonomskog beznađa, izgubljenog povjerenja u institucije i nedostatka vjere u bolje sutra.

Crnadak je pozvao zemlje Јugoistočne Evrope i mediteranskog područja na snažniju saradnju, jaču podršku mladim ljudima i razvoju preduzetničkog duha, jer sve više mladih pokušava ostvariti karijeru isključivo u javnoj upravi i administraciji što usporava razvoj.

Učesnicima Foruma obratili su se ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih i evropskih Hrvatske Marija Pejčinović Burić, ministar inostranih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, ministar spoljnih poslova i promocije trgovine Malte Karmelo Abela, kao i zamjenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksej Јurijevič Meškov i zamjenik pomoćnika državnog sekratara SAD Hoj Јi, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!