Ljubavni savjeti u koje ne treba slijepo da vjerujete

875

Čuli ste ih milion puta, a zapravo će vam donijeti više štete nego koristi!

Prije ili kasnije ćeš upoznati onog pravog.

Ne, nemojte dopustiti da se vaš ljubavni život pretvori u vječitu potragu za Onim Pravim. Ne postoji jedan jedini muškarac koji je savršen za vas, već postoje stotine, hiljade, ako ne i milioni muškaraca koji bi vam bili savršeno kompatibilni partneri.

Ako se volite, ništa drugo nije važno.

Lijepo je koračati kroz život u romantičnom duhu, ali koliko god ljubav bila snažna, od nje se nažalost ne živi. Žalosna činjenica je da možete ludo voljeti nekoga ko je potpuno pogrešan izbor za vas iz milion razloga. Ako vas ne poštuje, cijeni i omalovažava, ljubav nikako nije dovoljna.

Ljubav se ne traži, ljubav nađe vas.

Druženje uvijek s jednim te istim ljudima, na jednim te istim mjestima teško da će do vas dovesti potencijalnog partnera. Ne kažemo da nije moguće, ali svakako je manje vjerovatno nego kada redovno širite krug svojih interesa i poznanstava.

Smanjite očekivanja

Potpuno je normalno da želite partnera koji će ispunjavati određene kriterijume koji su vam izuzetno važni, ali takođe nije normalno ni da odstupate od svojih želja samo kako ne biste bili sami. Uostalom, sve mi imamo poprilično realne želje i nije da se baš nadamo o božanstveno građenom milioneru koji se bavi humanitarnim radom i nekim čudom mašta o istim stvarima kao i vi.

Nedopustivo je da vas vidi u lošem izdanju.

Još je davnih dana Merilin Monro izjavila jednu jako pametnu rečenicu “Ako muškarac ne može da podnese tvoje najgore izdanje, onda definitivno ne zaslužuje ono najbolje.” (Cdm)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!