Hotel sa nula zvjezdica bez krova i zidova – i sjajnim pogledom

1727

Noć u “apartmanu” sa duplim krevetom u polju košta 270 evra, ali zato dobijete piće kada stignete, doručak i usluge “modernog batlera”, odnosno lokalnog farmera u gumenim čizmama. On odvodi goste do “sobe”, obavještava ih o vremenskim prilikama i priča lokalne viceve kroz stari TV set.

Takva je dobrodošlica u hotelu sa “nula zvjezdica”, konceptualnom umjetničkom projektu koji gostima omogućava da spavaju na otvorenom i da bez ikakvih prepreka uživaju u veličanstvenim švajcarskim predjelima.

Projekat su pokrenuli blizanci Frenk i Patrik Riklin sa partnerom Danijelom Šarbonijeom, i za cilj ima da sruši tradicionalne koncepte gostoprimstva u bogatoj zemlji punoj luksuznih planinskih hotela i jezerskih rizorta.

“Naša umjetnička perspektiva je da idemo u drugom pravcu. Postoji sloboda u nultoj tački da se nanovo definiše luksuz”, objašnjava Frenk.

Njihov minimalistički projekat je smješten u Apencel regiji blizu Sent Galena.

Guess that's what they call a "Himmelbett"?🤔 #zerostarhotel #nullsternhotel

A post shared by Damian Lynn (@damianlynnmusic) on

Poljsko kupatilo je na tri minuta hoda od kreveta, a ta klasična alpska kućica služi i kao rezervna opcija u slučaju lošeg vremena.

Ovo nije prvi projekat ovog tipa, pa su prethodne instalacije imale krevete u nuklearnim bunkerima, kao i na visini od 1.600 metara u Grizon regiji.

Smještaj je skoro rasprodat za ovu godinu, a zainteresovanih ima iz čitavog svijeta, od SAD i Australije, do Iraka i afričkih zemalja.

Frenk priča da švajcarski hotelijeri nisu oduševljeni njihovim konceptom, ali u njemu naročito uživaju ljubitelji umjetnosti, pišu vijesti.me

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!