Savjeti da vam se šminka ne istopi

1045

Ako se šminkate, onda znate da nije ni najmanje prijatno kada puder počne da vam lije niz lice od toplote. Evo kako da to spriječite:

1. Zaboravite na puder u kamenu ili prahu. Ako pokušate da spriječite da vam lice sija od znoja tako što ćete nanijeti puder u kamenu ili prahu, jedino što ćete postići je da istaknete i najmanju boru. Umjesto toga, bolje koristite BB kremu koja je laganija i lice će vam se manje znojiti. Takođe, dobro je da kada nanesete kremu ubrusom blago potapkate lice, kako biste uklonili eventualni višak kreme.

2. Ohladite se prije šminkanja. Šminkate se čim izađete iz kade? Bolje je da sačekate bar 10 minuta da vam se koža malo ohladi. U suprotnom, ako nanesete šminku na toplu kožu, koža će je brzo upiti, a onda će na vrućini početi brzo da “izbija” iz kože. Ako ste u žurbi, barem se umijte hladnom vodom prije šminkanja, da se koža prije ohladi.

3. Koristite prajmer. Čak i ako ga inače ne koristite, ljeti vam je zaista potreban da bi šminka duže trajala na licu. Nanesite prajmer prije stavljanja BB kreme (ili pudera, ako baš morate) i birajte onaj koji ne sadrži nikakva ulja.

4. Izbegavajte teške pudere i podloge za šminkanje. Puderi koji sadrže ulja i “garantuju” da će vam pokriti i najmanju manu na licu, uglavnom su teški i tope se. Birajte laganiji puder, bez ulja.

5. Kupite vodootpornu maskaru, da poslije jedne vožnje busom ne biste izgledali kao da ste plakali. Takođe, imajte na umu da je tečni ajlajner bolji izbor od krejona.

6. Izbjegavajte jake boje. Ako ćete dan provesti napolju, a sunčano je, izbjegavajte takozvani smokey eyes, upadljivo rumenilo i slično, jer će biti veoma upadljivo ako vam se šminka malo razmaže od toplote. Birajte svjetlije boje, naročito za oči.

7. Unosite tečnost, prije svega vodu! Možda vam djeluje da to nema veze sa šminkom, ali ako hidrirate tijelo, koža će vam duže biti suva.

8. Nanosite manje šminke. Previše šminke ljeti (zapravo uvijek, ali posebno ljeti) doprinosi tome da izgledate neprirodno.

Ako izlazite po vrelom danu, našminkajte se minimalno – sakrijte bubuljice ili nedostatak korektorom, nanesite laganu BB kremu, malo maskare, neupadljiv ruž i spremni ste. (Mondo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!