Cvijanović: Skandalozno da su ministri iz Srpske digli ruku za izmjene Krivičnog zakona BiH

299

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je skandalozna situacija u kojoj je Savjet ministara BiH utvrdio izmjene Krivičnog zakona BiH.

Skandalozno je da su ministri iz Srpske mogli da dignu ruku i glasaju za to, a objašnjenja kako je to uslovne prirode ili kako je u pitanju uslovna podrška ne “piju vodu”. Vi ste ministar koji se opredjeljuje ili ne oredjeljuje za nešto – rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka je rekla da očekuje da predstavnici Srpske u Savjetu ministara poštuju stavove građana i Vlade Republike Srpske.

– Sve i da im neka institucija Srpske ne kaže kako bi trebalo da se ponašaju i kakav je njen stav, svaki ministar bi trebalo da ima apsolutnu odgovornost prema Republici Srpskoj. Ovo je jedan tragična situacija koja je, po ko zna koji put, pokazala kakvi odnosi vladaju na nivou BiH. Imamo ljude koji su spremni da se obračunavaju sa Republikom Srpskom i da udovoljavaju svemu onom što im servira političko Sarajevo – navela je premijerka Srpske, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!