Lovci pronašli napušteno meče i pomogli mu

652

Članovi Lovačkog društva “Trebević” iz Istočnog Sarajeva pronašli su meče na području Petrovića, na rubnim dijelovima Grada Istočno Sarajevo, potvrdio je Srni lovac Ognjen Gengo.

“Meče sam pronašao sinoć i prevezli smo ga do Veterinarske ambulante `Vetanova` u Istočnom Novom Sarajevu. Veterinari su se borili za njegov život jer su ga napali insekti i paraziti”, rekao je Gengo.

On je potvrdio da su na terenu policija, lovočuvar i članovi Lovačkog društva “Trebević”, jer postoji sumnja da je meče napušteno i da je mečka žrtva krivolova.

“Prema iskustvu starijih lovaca i prema onom što nauka kaže, mečka samo prisilno napušta svoje mlade. Postoje indicije na krivolov, ali još nema konkretnih dokaza. Policija radi svoj posao i svi su obaviješteni”, kaže Gengo.

Pronađeno meče se trenutno nalazi u Veterinarskoj stanici na liječenju, a Lovačko društvo “Trebević” će se u skladu sa zakonom zalagati da bude bezbjedno udomljeno.

“Držaćemo se isključivo onog što zakon nalaže i boriti se da mu nađemo dom. NJegovo puštanje u prirodu bilo bi, prema našem mišljenju, loše po njega, jer će vremenom navići na ljude, što bi moglo imati loš ishod”, istakao je Gengo.

On je napomenuo da će u skladu sa zakonom biti obaviještene nadležne institucije, koje će odlučivati o sudbini pronađenog mečeta.

“U svakom slučaju svi težimo da mu se nađe pravi dom. Moja lična želja je da to bude na području Istočnog Sarajeva”, dodao je Gengo, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!