Partizan suspendovan zbog dugova!

403

Rukovodstvo Košarkaške lige, na čelu sa direktorom takmičenja Leonom Deleonom, suspendovalo je Partizan, Vršac i Spartak zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Zbog neizmirenih finansijskih obaveza suspenduju se sljedeći klubovi: KK Vršac, KK Partizan NIS i KK Spartak, shodno članu 67 stav 1 Propozicija takmičenja”, navodi se u saopštenju.

Ovakva situacija nije nikakva novost u srpskom šampionatu, pošto je upravo subotički Spartak bio suspendovan do prošlog kola. U međuvremenu je uplatio zaostali novac, pa su mečevi sa Partizanom i FMP Železnikom registrovani, ali je sada ponovo došlo do problema.

Registracija utakmice Partizan – Spartak može da se odlaže još danas, a utakmice FMP – Spartak do petka. Zvala me je predsednica Spartaka i obavestila da su regulisali oko tri četvrtine sume koju su dužni, a ostatak su obećali da će uplatiti tokom dana. Kada se u sredu uverim da je sve u redu, registrovaću njihove utakmice postignutim rezultatom. Ako ne, onda će Spartak izgubiti meč od Partizana 20:0, pa ćemo čekati sledeći rok. Dve utakmice izgubljene službenim rezultatom povlače diskvalifikaciju iz takmičenja i selidbu u niži rang“, rekao je Deleon 30. maja za portal Mondo.

S druge strane, crno-bijeli, koji su se posljednjih mjesec dana prepucavali sa rukovodstvom lige saopštenjima, suspendovani su jer nisu platili kazne, članarinu i troškove sudija, dok je dug kluba nezvanično oko 450.000 dinara.

Takođe, kako nezvanično saznajemo iz Partizana zaostale finansijske obaveze biće izmirene u najkraćem mogućem roku, kako bi okršaj sa Mega Leksom (subota, 18.00) u poslJednjoj rundi šampionata bio registrovan. (b92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!