IDDEEA obećava: Pasoša će biti za petnaestak dana

736

Pasoše će prioritetno dobiti građani koji ih čekaju duže od zakonskog roka, a onda će ih, bez problema, dobiti i ostali.

Tako kažu u Agenciji za identifikaciona dokumenta, uz obećanje da će svi problemi biti riješeni za 15-ak dana. IDDEEA- i firma Milbauer dale su časnu riječ, jedna drugoj, da se sa isporukom više neće kasniti.

“Konkretan dogovor je da se trenutna dinamika isporuke knjižica poveća kako bi se riješili svi zahtjevi koji su podneseni u prethdonom periodu, a koji su probili zakonski rok od 30 dana da bi dobijanjem repromaterijala polovinom jula cjelokupni sistem izdavanja putnih isprava bio stabilizovan i bio nastavljen u zakonskim okvirima”, rekao je Branimir Gojković, stručni savjetnik za odnose sa javnošću IDDEEA BiH.

Tome se nada i Dušica Ilić. Danas je predala zahtjev za novi paosoš, a na šalteru su je upozorili da će na putnu ispravu možda morati da pričeka i duže nego što je mislila.

“Ali rečeno je da u zakonskom roku od 30 dana koliko treba da se podigne pasoš, možda neće biti u mogućnosti tad da izdaju, nego za nekih, možda duže, 45 dana, ali svakako kad istekne tih 30 dana da se javimo, da provjerimo da li su pasoši gotovi”, rekla je za ATV Dušica Ilić.

Tijana Ćetojević nije bila voljna da rizikuje. Zahtjev pasoš po ubrzanoj proceduri za sebe i supruga predala je prije dva dana. Danas ih je držala u ruci.

“Uplatite 259 maraka, pasoš bude u ruku 72 sata gotov, dobro meni je prije, ali. Daju informacije kada da se nazove i to”, rekla je Tijana Ćetojević.

Na pitanje da li se uplašila da neće doboto pasoš Tijana je odgovorila:”Pa nisam, brzi je, ono, novac radi”.

Novac, odnosno prijetnja IDDEEA-e naplatom kaznenih penala, pa i aktiviranje bankarske garancije prema Milbaueru, čini se, ubrzali su dogovor.

Da li i koliko zasluga u dogovoru ima nadležni ministar civilni poslova BiH Adil Osmanović, ATV nije saznala. Na godišnjem je odmoru, pa ne odgovara na pozive i poruke medija. Dio zasluga pokupili su mediji, među njima i ATV, koji su ovih dana duvali za vratom odgovornima.

Građani BiH se nadaju da će nadležni ovaj put svoja obećanja i ispuniti i da im sezona godišnjih odmora, putovanja i sezonskih poslova, zbog nedostatka pasoša neće propasti i prisjesti.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!