Preko 4.000 analiza: “Aqualab” – laboratorija Vaše porodice

19425

Kompletna laboratorijska dijagnostika iz područja biohemije,  mikrobiologije, genetike i hispatologije dostupna  je svim Banjalučanima, ali i drugima u regiji.

.

Prva laboratorija  u Republici Srpskoj koja radi non-stop, od 0 do 24 časa. Dostupni su za sve informacije,  možete ih pozvati u bilo koje doba dana na brojeve: 051/21 21 21  i  065/733-733.

 Informacije o uslugama možete pronaći i na sajtu aqualab.ba

Laboratorija “Aqualab” se nalazi se u Ulici Jovana Dučića 2 (prekoputa Doma zdravlja), opremljena je najsavremenijim aparatima , a pacijenti  imaju mogućnost da po pristupačnim cijenama urade više od 4.000 analiza i pretraga koje im do sada nisu bile dostupne.

Aqualab plus laboratorije trenutno u svom sistemu broje 24 laboratorije, na području Srbije i Bosne i Hercegovine.

MISIJA Aqualab  laboratorije je da doprinose unapređenju zdravlja građana kroz pružanje visokokvalitetnih usluga laboratorijskih ispitivanja. Svoju misiju sprovode posvećujući izuzetnu  pažnju korisnicima sa fokusom na brigu o pacijentima kao i stručnim konsultacijama sa kliničarima, kontinuirano unapređu kvalitet rada inovativnim pristupom kroz stalno proširivanje spektra analiza.

VIZIJA Aqualab plus laboratorija je da budu prepoznati kao vodeća ustanova u domenu visokospecifične laboratorijske dijagnostike u regionu.

CILJ Aqualab plus laboratorija je zadovoljstvo korisnika kroz dostupnost i kvalitet pruženih usluga.

Svi zaposleni su članovi odgovarajućih zdravstvenih komora i stručnih udruženja i redovno se usavršavaju kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju i praćenje najnovije stručne literature.

 

Zašto Aqualab laboratorije?

Namjenski adaptirani prostori koji zadovoljavaju sve profesionalne i zakonske zahtjeve specifične za laboratorijsku dijagnostiku.

– Vrhunska laboratorijska oprema i reagensi svjetski poznatih proizvođača kao što su Roche, Siemens, Sysmex, Zeiss, Horiba, Awareness technology, Orgentech, bioMerieux i mnogi drugi. Laboratorijski informacioni sistem uz primjenu barcode obilježavanja uzoraka i naloga  eliminiše uticaj ljudskog faktora na mogućnost greške.

– Strateški partner Aqualab plus laboratorija je njemački Synlab – broj 1 u Evropi za laboratorijsku dijagnostiku! Grupacija Synlab broji preko 300 laboratorija u 35 zemalja na 4 kontinenta.

Ova saradnja omogućava korisnicima izbor preko 4000 visokospecifičnih analiza.

 

 

Povjerenje u kvalitet ostvaruju:

– radom po principima dobre laboratorijske prakse

– primjenom i stalnim unapređenjem sistema upravljanja  kvalitetom, zasnovanog na akreditaciji prema SRPS ISO EN 15189:2014standardu iz 2014., kao i kroz sertifikaciju njemačkog TÜV-a 2016. prema SRPS ISO EN 9001:2008.

– sistemom unutrašnje i spoljašnje kontrole kvaliteta
– primjenom standardnih međunarodno priznatih metoda ispitivanja
– brzim izdavanjem rezultata
– stručnim konsultacijama sa korisnicima
– širokim spektrom standardnih i visokospecifičnih analiza

 

Prilog ATV-a iz decembra 2016. godine:

 

Više informacija o laboratoriji “Aqualab” možete saznati na njihovom sajtu www.aqualab.ba, a cjenovnik usluga možete pogledati ovdje.

Aqualab plus je generalni zastupnik američke kompanije Natera (SAD) za Panorama testove za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i  Crne Gore.
  1. Panorama testovi su prenatalni testovi poslednje generacije i lider na američkom tržištu
  2. Panorama je jedini prenatalni test koji razlikuje DNK fetusa od DNK majke zahvaljujući  SNPs-patentiranoj tehnici sekvencioniranja pojedinačnog nukleotidnog polimorfizma
  3. imaju najveći broj objavljenih naučnih radova koji potvrđuju tačnost i preciznost SNPs
  4. može da se radi već od navršene 9. + UZ  nedelje gestacije (do kraja trudnoće)
  5. ima najniži procenat lažno negativnih i lažno pozitivnih nalaza
  6. ima najveću senzitivnost za DiGeorge (22q11.2) sindrom
  7. 100% sigurno utvrđuje pol djeteta
  8. u slučaju visokog rizika, amniocenteza i analiza amnionske tečnosti je BESPLATNA
  9. ubjedljivo smo najkonkurentniji sa cijenama na tržištu (1000, 1100 i 1260 KM)
  10. rezultat se dobija u roku od 3 – 5 dana od ulaska uzorka u Nateru; realno zbog transporta FedEx-om 7 – 10 dana.

Vađenje krvi je uobičajeno, kao za bilo koju analizu krvi, nije potrebna nikakva prethodna priprema, ne utiču lijekovi niti uzimanje hrane.

Krv se vadi u originalne epruvete koje su dio Naterinih kitova, čuva se i transportuje na sobnoj temperaturi.

Uzorak je stabilan oko nedjelju dana, a mi ga šaljemo istog dana.

Test se ponavlja u slučaju nedovoljnog uzorka krvi ili niske fetalne frakcije. Ponavljamo, vađenje krvi se ne naplaćuje.

Ne može da se radi kod blizanačke trudnoće,  surogat majki, donorskih jajnih ćelija i kod majki koje su prethodno imale transplantaciju koštane srži.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!