Šarapovoj ne daju na Rolan Garos!

625

Ruska teniserka Marija Šarapova nije dobila vajld kartu za Rolan Garos i neće učestvovati na drugom Grend slemu sezone!

Poslije više nedjelja razmatranja, Francuska teniska federacija odlučila je da ne dodijeli specijalnu pozivnicu Šarapovoj, koja se nedavno vratila poslije 15 mjeseci pauze zbog dopinga.

Ona neće učestvovati ni u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Francuske, a pošto se trenutno nalazi na 211. mjestu na WTA listi, neće moći da učestvuje na turniru koji je osvajala 2012. i 2014. godine.

Ruskinja je prije nekoliko nedjelja prvi put poslije godinu i po dana nastupila zahvaljujući pozivu organizatora na turniru u Štutgartu, a taj potez izazvao je mnogo kontroverzi. Turnir je već počeo, Šarapovoj je suspenzija isticala u utorak u ponoć, a njen prvi meč bio je zakazan za srijedu.

U njemačkom gradu stigla je do polufinala, potom su uslijedili nastupi u Madridu i Rimu, ali osvajačicu pet Grend slemova nećemo gledati u Parizu.

Zbog odluka da joj budu ustupljene vajld karte za najveće turnire reagovale su mnoge njene koleginice, a najglasnije u protivljenju da Šarapova bude povlašćena bile su Kanađanka Јudžini Bušar i Roberta Vinči iz Italije, javlja B92.

Rolan Garos se igra od 28. maja do 11. juna, dok je nagradni fond od 36 miliona evra, a titulu brani Špankinja Garbinje Mugurusa.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!