Pobijedio hor banjalučke muzičke škole “Vlado Milošević”

701

Gran pri 16. horskog festivala “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini osvojio je hor Srednje muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke.

Festival je završen koncertom horova na platou ispred Kulturno-administrativnog centra Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini.

Portparol festivala Stevan Čukić podsjetio je da se u protekla četiri predstavilo 30 horova i ansambala vrhunskog kvaliteta iz Srbije i BiH.

– Raduje nas činjenica da se mnogi horovi vraćaju na ovaj festival iz godine u godinu, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu, ali i kvalitetu žirija na čijem je čelu bila proslavljeni dirigent Darinka Matić-Marović – ocijenio je Čukić.

U kategoriji ženskih horova najuspješniji je bio hor Srednje muzičke škole “Isidor Bajić” iz Novog Sada, najbolji dječji hor na festivalu bio je hor Osnovne muzičke škole “Petar Konjović” iz Beograda, a najuspješniji ansambl sa tradicionalnom muzikom je ženska vokalna grupa “Dunje” Kulturno-umjetničkog društva “Baščaršija” iz Sarajeva.

U kategoriji crkvenih horova najuspješniji je bio mješoviti hor “Vaznesenjski” iz Čačka, od kamernih horova mješoviti vokali sastav “Sion” iz Sremske Kamenice, dok je najuspješniji u kategoriji mješovitih horova bio hor Srednje muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke.

Isti broj poena osvojio je i hor “Kralj Petar Prvi” iz Beograda. Organizator horskog festivala “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini je Srpsko crkveno pjevačko društvo “Srbadija”, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!