Kolašinac: Nadam se da ću biti spreman za SP

610

Najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac, operisan je neposredno poslije Evropskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano od 3. do 5. marta u Kombank Areni.

Uprkos savjetima ljekara da ne takmiči na EP on je odlučio da ne razočara beogradsku publiku i da se ipak pojavi. Nažalost bol u nozi ga je spriječio da dođe do finale i borbe za četvrto evropsko odličje.

– Za sada sve ide kako treba. Prošlo je skoro dva mjeseca od operacije tako da se nadam da ću uskoro moći da pojačam tempo. Јa sam već nakon dvije nedjelje krenuo sa laganim trčanjem i laganim oporavkom. Taj oporavak trajaće bar još mjesec dana i do tad ne smijem da pojačam tempo treninga, dok rana dobro ne zaraste – kaže Kolašinac, nakon posjete ljekara.

Svjetsko prvenstvo u Londonu koje se održava početkom avgusta je sve bliže, a njegovi konkurenci već sada bacaju kuglu preko 21.50 metara:

– Јa se iskreno nadam da ću uspjeti da se spremim za Svjetsko prvenstvo i daću svoj maksimum da u tome uspijem, ali prije svega moram biti oprezan. Prije jula neću moći da takmičim, tako da prvi dio sezone preskačem. Najbolji bacači svijeta već sad bacaju velike daljine, vrijeme je da ih stignem – rekao je Kolašinac, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!