Izložba učeničkih likovnih radova “Proljeće u muzeju”

846

U Muzeju Republike Srpske u petak 12. maja 2017. godine u 12 časova biće svečano otvarena jedanaesta tradicionalna manifestacija, izložba likovnih radova učenika osnovnih škola, „PROLjEĆE U MUZEJU“.

Na izložbi će biti izloženo 185 prekrasnih crteža, punih kolorita , koje su naslikali naši „mladi umjetnici“.

Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja Republike Srpske već jedanaestu godinu u saradnji sa osnovnim školama Republike Srpske organizuje likovne radionice pod motom „Muzejski eksponat kao inspiracija“, a u sklopu tradicionalne manifestacije „Proljeće u Muzeju.

U periodu od 20. marta do 07. aprila 2017.godine Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja RS organizovalo je 37 likovnih radionica u kojima je učestvovalo 185 učenika iz osnovnih škola Republike Srpske.

Muzej Republike Srpske pruža veliku pažnju i podršku talentovanim učenicima osnovnih škola, čime podstiče dječiju kreativnost i pomaže im da razviju svoje sposobnosti i vještine.
Kroz program edukativno- kreativnih radionica djeca razvijaju pozitivan stav prema estetskim vrijednostima likovnog rada, kao i stav prema umjetnosti i kuturnom nasljeđu.

Zahvaljujući uspješnoj i dugogodišnoj saradnji Pedagoške službe sa osnovnim školama Muzej je postao mjesto u kome učenici na organizovan i kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme, navode u Muzeju Republike Srpske.

(unoportal.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!