Igokea izgubila od Bosne u Sarajevu

557

Košarkaši Bosne Rojal pobijedili su večeras u dvorani “Mirza Delibašić” Igokeu rezultatom 76:71, te su izjednačili finalnu seriju prvenstva BiH na 1:1.

Većinom prve četvrtine igrala se dosta tvrda i izjednačena košarka. Nešto boljom završnicom ovog dijela igre domaći košarkaši dolaze do četiri poena prednosti (18:14) nakon deset minuta igre.

Sarajevski tim je vodio i u gotovo kompletnoj drugoj četvrtini. Aktuelni prvak BiH, Igokea, pravio je veliki broj grešaka, što su domaći igrači koristii i na 30 sekundi do kraja prvog poluvremena poenima Rešidovića po prvi put dolaze na dvocifrenu prednost, 40:30. Pašajlić potom na drugoj strani pogađa trojku za 40:33, što je bo rezultat nakon prvog poluvremena.

Bosna je održavala stečenu prednost tokom trećeg perioda. Odličnom odbranom su ponovo otišli na 10 razlike, da bi se Igokea serijom od 7:0 vratila u meč za minus tri, 52:49. Uspjeli su domaći košarkaši do kraja treće dionice da povećaju prednost na plus šest i u završnih deset minuta su ušli vodstvom od 59:53.

Daleko je ovaj meč bio od riješenog. Igokea je uvela meč u potpuni egal, a za Bosnu je dodatni problem predstavljala činjenica da su Šturanović i Јošilo dobili četvrte lične greške. Došla je Igokea i do izjednačenja (64:64), imali su dva napada i za vođstvo, ali je potom odbrana Bosne odigrala odbranu.

Na drugoj strani poenima Јošila domaći na tri minute do kraja ponovo odlaze na pet razlike, 69:64 i sa dobrom zalihom su ušli u sami finiš meča. Zatim je na scenu stupio Saša Vasiljević. Pogodio je dvije vezane trojke, to je na kraju i prelomilo ovaj meč i Bosna Rojal je došla do trijumfa u ovom susretu za izjednačenje finalne serije na 1:1.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Marko Јošilo sa 17 poena, dok je na drugoj strani Vuk Radivojević takođe ubacio isti broj poena.

/sportsport.ba/

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!