Marin Čilić osvojio Istanbul

599
Sjajanu nedjelju u gradu na dva kontinenta Marin Čilić zaokružio je pobjedom u finalu nad Milošom Raonićem. Sjajna je to najava za predstojeće velike turnire na zemlji.

Nakon slabog ulaska u sezonu i nekoliko razočaravajućih rezultata, Marin Čilić definitivno je pronašao pravu formu. Najbolji hrvatski teniser osvojio je ATP-turnir iz serije 250 u Istanbulu svladavši u finalu prvog nosioca, Kanađanina Miloša Raonića 7-6(3), 6-3.

Uspjeh Međugorčanina još je impresivniji kad se zna da na cijelom turniru nije izgubio nijedan set. Na putu do prvog naslova u ovoj godini nanizao je pobjede protiv Damira Džumhura, Stevea Darcisa, Diega Sebastiána Schwartzmana te naposljetku Raonića.

– Bio je to sjajan meč i užitak igrati protiv Miloša. Imao sam sjajan tjedan, bilo je sjajno vidjeti ga natrag nakon ozljede, želim mu sreće u nastavku zemljane sezone  Ovo mi je prvi put da sam u Istanbulu, uživao sam u ovom sportskom gradu.

Hvala organizatorima na sjajnom događaju, svi su igrači uživali – rekao je Marin nakon što je primio ček od 78.270 evra i dodao: – Hvala skupljačima lopti i navijačima, nadam se da ćemo se vidjeti sljedeće godine. /Nezavisne novine/.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!