Vozio na zadnjem točku 500 kilometara bez zaustavljanja (VIDEO)

766

Japanski motociklista Masaru Abe oborio je 25 godina star svjetski rekord u neprekidnoj vožnji skutera na zadnjem točku.

Abe je novi svjetski rekord postigao za upravljačem modela Yamaha Jog prešavši tačno 499 km.

Vozeći na stazi Kavaguči u blizini Tokija, ovaj 33-godišnjak nadmašio je prethodni najbolji rezultat u disciplini neprekidne vožnje skutera na zadnjem točku za gotovo 170 km. Naime, dosadašnji rekord je iznosio 330 km, a postavljen je prije četvrt vijeka.

Da bi mogao da pređe razdaljinu od skoro 500 km bez zaustavljanja, na skuter je instalirano crijevo za dopunu goriva. Gorivo mu je dodavano tokom vožnje u specijalnoj posudi, a Abe bi ga dosipao u rezervoar pomoću pomenutog dodatnog crijeva.

Pogledajte video:

Masaru Abe je prvobitno namjeravao da pređe čak 600 km vozeći neprekidno na zadnjem točku, ali je vožnju morao da okonča nakon 13 sati, jer mu je, kako kaže, bilo previše bolno i neizdrživo da duže sjedi u tom položaju.

“Nikada ranije nisam osjetio takav bol. Obe ruke su mi utrnule, tako da sam na kraju izgubio osjećaj u njima”, izjavio je nakon obaranja rekorda. On je dodao i da mu je vid postao zamagljen i da se skoro onesvijestio.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!