Ne trebaju vam posrednici, zaposlite se direktno u Njemačkoj

1106

Za sve one koji traže zaposlenje u Njemačkoj izdvojili smo možda jedan od najbolji sajtova za traženje posla u Njemačkoj.

Pretraga je jednostavna. Ukucajte u polje grad u kojem tražite zaposlenje i posao za koji aplicirate ili poslodavca. U narednom polju će Vam se otvoriti svi ponuđeni poslovi koji se nude.

www.stepstone.de  je jednostavan za pretragu i svakodnevno se ažurira. Pokušajte svoju sreću i izbjegnite sve dodatne troškove posrednika.

VAŽNO: Za uspješno traženje radnog mjesta važna je prijava u kojoj navodite svoje stručne kvalifikacije i radno iskustvo. Poslodavci u pravilu očekuju pisanu prijavu na konkurs koja uključuje uvodni dopis, biografiju (najčešće s fotografijom i potpisom), svjedočanstva i dokaze o radnom iskustvu kako bi se mogle adekvatno procijeniti Vaše kvalifikacije.

Svjedočanstva i ostale važne dokumente trebate priložiti na njemačkom jeziku. Sve češće su moguće, takođe, i online prijave na konkurs za određeno radno mjesto. Uvijek se tačno informirišite koji oblik prijave očekuje poslodavac.

Uz prijavu se dostavlja:

■ dopis (pismo)
■ potpisani CV s fotografijom (u obliku tablice ili tekstualnom obliku)
■ svjedočanstva, preporuke, dokazi o radnom iskustvu (prevedeni na njemački jezik)

(agencije)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!