Oko 170 biciklista krenulo prema Banjaluci

1002

Druga etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”, u kojoj učestvuje oko 170 biciklista iz dvadesetak zemalja svijeta, danas kreće iz Teslića prema Banjaluci.

Takmičari će se kretati na relaciji Teslić-Vrela-Karuše-Doboj-Rudanka-Јohovac-Šešlije-Derventa /Žirovine/-Gornja Vijaka jedan-Prnjavor-Klašnice jedan-Laktaši-Klašnice dva-Šargovac-Banjaluka jedan-Banjaluka /Čajevac/, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS RS su zamolili vozače koji se budu kretali ovim dionicama da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Јedanaesta Međunarodna biciklistička trka startovala je juče iz Beograda. U trci učestvuju biciklisti iz dvadesetak zemalja. Prva etapa vozila se juče do Bijeljine

Biciklisti će preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša stići  u Banjaluku. Ta dionica duga je 185 kilometara, a u Banjaluci bi trebali biti oko 15.30 časova. Od ove godine biće dodijeljena nagrada i za generalni plasma za prolazne ciljeve, a jedan takav biće u Laktašima. Takođe, trka od Teslića do Banjaluke biće bodovana za prvenstvo Balkana – rekao je ranije direktor trke Vladimir Kuvalja.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas će uručiti priznanje pobjedniku 11. Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka 2017”.

Priznanje će biti uručeno na Trgu Krajine u okvirnom terminu od 16.30 časova, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Najavljeno je i prisustvo višeg stručnog saradnika u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragana Vukovića.

Direktor ove trke Vladimir Kuvalja je ranije izjavio da za gradove kroz koje biciklisti prolaze danas zna cijeli svijet, te da mediji iz 60 zemalja izvještavaju sa ovog događaja.

“Napravili smo brend koji moramo sačuvati”, naveo je Kuvalja.

Trku je lani putem TV-prenosa posmatralo 350.000 ljudi.

(Unoportal, agencije)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!