Štutgart: Trijumfalan povratak Šarapove

464

Ruska teniserka Marija Šarapova trijumfalno se vratila tenisu, pošto je na startu turnira u Štutgartu pobijedila Robertu Vinči.

Šarapova, koja je zaigrala poslije 15 mjeseci zbog suspenzije zbog dopinga, savladala je Italijanku rezultatom 7:5, 6:3.

Osvajačica pet Grend slem turnira kažnjena je sa dvije godine neigranja zbog korišćenja meldonijuma, suspenzija joj je potom umanjena, a njen povratak donio je mnogo kontroverzi.

Kazneni period istekao je u ponoć, organizatori WTA turnira u Štutgartu napravili su takav raspored da ona može da zaigra, iako je takmičenje počelo dok je suspenzija još trajala. Meč Ruskinje koja je dobila “vajld-kartu” sa Vinči stavljen je u srijedu i ona je to na najbolji mogući način iskoristila.

Očekivano, nervozno je počela na šljaci u njemačkom gradu, odmah na startu izgubila servis gem, ali se ekspresno konsolidovala. Bekhend joj je bolje funkcionisao od forhenda i upravo je tim udarcem u finišu seta napravila brejk koji joj je donio vođstvo-7:5.

Već na startu drugog oduzela je protivnici servis, potom spasla tri brejk šanse i najavila prvu pobjedu od januara prošle godine. To je potvrdila novim brejkom i posao je završila za nešto više od 100 minuta igre.

Ona će se u sljedećoj rundi sastati sa sunarodnicom Јekatarinom Makarovom, koja je u dva seta eliminisala sedmu nositeljku Agnješku Radvanjsku.

WTA turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 710.900 evra, a titulu branica Nijemica Andželik Kerber, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!